468x60 Ads

Kisah Lahire Donnie Yen

Donnie Yen (lair ing Guangzhou, Guangdong, Republik Rakyat Cina, 27 Juni 1963; umur 49 taun) dhèwèké kuwi bintang film utawa aktor ,sutradara, produser film kang asalé saka Hong Kong. [1] Ora namung kondhang dadi bintang film lan aktor ning tivi Hong Kong, Donnie Yen uga olèh pangakonan internasional amarga aktif anggoné meranaké tokoh ning film-film kang dilakoni bebarengan karo aktor Hong Kong kondhang liyané, kayata Jackie Chan, Jet Li lan Michelle Yeoh.[1]
Dhèwèké dianggep dadi aktor laga papan dhuwur ning pafilman Hong Kong.[1] Kaya apa kang dikandhakaké déning sutradara Peter Chan (sutradara film Peter Chan) kang nyebutaké menawa Donnie Yen kuwi aktor film laga jaman saiki kang wis bisa mbentuk awaké lan bisa dadi pelopor babagan film laga.[1]

Bab lan Paragraf

Karir

Donnie Yen kaping pisanan miwiti kariré nalika taun 1983 dadi stuntman (pameran pangganti) ning film Shaolin Drunkard (1983) lan ning film Taoism Drunkard ning taun sabanjuré, 1984. [1] Sawisé kuwi, nalika umur rong puluh taun, dhèwèké wiwit olèh kapercayan kanggo mainaké peran kang luwih gedhé manèh.[1] Mula awit kadadéyan kuwi, wis puluhan film wis dibintangi déning dhèwèké.[1]

Filmografi

Film-film kang tau dibintangi déning Donnie Yen[2] :
  • The Monkey King (2012)
  • Wu Xia (2011)
  • The Lost Bladesman (2011)
  • All's Well End's Well 2011 (2011)
  • The Legend Of Chen Zhen (2010)
  • IP Man II (2010)
  • 14 Blades (2010)
  • Bodyguards And Assassins (2009)
  • The Founding Of Republic (2009)
  • All's Well End's Well 2009 (2009)
  • IP Man (2008)
  • Painted Skin (2008)
  • An Empress And The Warriors (2008)
  • Flash Point (2007)
  • Dagon Tiger Gate (2006)
  • Stormbreaker (2006)
  • Seven Swords (2005)
  • SPL (2004)
  • Love On The Rocks (2004)
  • The Twins Effect Sequel (2004)
  • Protégé De La Rose Noire (2004)
  • Oni-Musha III ( PS II Game ) (2003)
  • Twins Effect (2003)
  • Shanghai Knight (2003)
  • Hero (2002)
  • Shurayuki-Hime (2001)
  • Blade2: Bloodhunt (2001)
  • Highlander: Endgame (2000)
  • Moonlight Express (1999)
  • City Of Darkness (1998)
  • Ballistic Kiss (1998)
  • Shanghai Affairs (1998)
  • The Black Rose (1997)
  • Legend Of The Wolf (1997)
  • Iron Monkey 2 (1996)
  • Satan Returns (1996)
  • Asian Cop - High Voltage (1995)
  • Saint Of Gamblers (1995)
  • Circus Kids (1994)
  • Wing Chun (1994)
  • Iron Monkey (1993)
  • Hero Among Heroes (1993)
  • Buterfly And Sword (1993)
  • Cheetah On Fire (1993)
  • New Dragon Gate Inn (1991)
  • Once Upon A Time In China 2 (1992)
  • Crystal Hunt (1991)
  • Holy Virgin VS Evil Dead (1991)
  • Tiger Cage II (1990)
  • In The Line Of Duty 4 (1989)
  • Tiger Cage (1988)
  • Mismatched Couples (1985)
  • Drunken Tai Chi (1984)
  • Miracle Fighters 2 (1982)

Serial TV

Serial televisi kang tau dibintangi déning Donnie Yen [2]:
  • 1987, The Last Conflict
  • 1988, Mo Min Kap Sin Fung
  • 1989, Flying Téiger SWAT Team
  • 1991, A New Life
  • 1991, Crime File
  • 1994, The Kung Fu Master
  • 1995, Fist Of Fury
  • 1995, Jing Wu Men
  • 1999, Codename: The Puma
  • 2001, Fist Of Fury: Sworn Revenge

0 komentar:

Poskan Komentar